marți, 25 ianuarie 2011

LIMBA COREEANÃ-LECTIA 1

LIMBA COREEANÃ
 LECTIA 1
SÃ NE PREZENTÃM
DIALOG


윤설: 안녕하세요? 저는 윤설 입니다.
처음겠습니다.
영달: 안녕하세요? 저는 영달 입니다.
처음겠습니다.
윤설: 건강하세요. 안녕히 계세요.
영달감사합니다. 안녕히 가세요.

TRANSCRIERE
Yunseol: Annyeonghaseyo? Jeo-neun Yunseol imnida.Cheoeum boepkessseumnida.
Yeongdal:  Annyeonghaseyo? Jeo-neun Yeongdal imnida. Cheoeum boepkessseumnida.
Yunseol: Geonganghaseyo. Annyeonghi gyeseyo.
Yeongdal:  Gamsahamnida. Annyeonghi gaseyo.

PRONUNTIE
 Expresia입니다 (imnida) se scrie cu (b) si nu cu(m) deoarece(b) se pronunta m cand urmeaza (n)

TRADUCERE

Yunseol: Salut! Eu sunt Yunseol. Imi pare bine sa te cunosc.
Yeongdal: Salut! Eu sunt Yeongdal. Imi pare bine sa te cunosc.
Yunseol: Ramai cu bine. La revedere!
Yeongdal: Multumesc! La revedere!


Vocabular


Hangul                   
Transcriere
Romana
안녕하세요

안녕하십니까?
Annyeonghaseyo

Annyeonghasimnikka
Buna ziua,
Ce mai faceti? (politicos)
Buna ziua,
Ce mai faceti? (formal)
안녕
Annyeong
Salut, buna. (familiar)
jeo
Eu (umil)
na
eu
-
-neun
Partcula ce marchaza subiectul
이다(입니다)
Ida (imnida)
a fi
처음 븹겠습니다
Cheoeum boepgessseumnida
Imi pare bine sa te cunosc
건강하세요
Geonganghaseyo
Ai grija de tine.
Ramai cu bine.
안녕히 계세요
Annyeonghi gyeseyo
La revedere (spune cel care pleaca) Literar: “Ramaneti cu bine”
감사합니다
Gamsahamnida
Multumesc
안녕히 가세요
Annyeonghi gaseyo
La revedere (spune cel care ramane) Literar: “Mergi in pace”



GRAMATICA

Ø  Identificarea persoanelor cu ajutorul copulei 이다 (ida)
Cand este conjugata la prezent, la nivel formal politicos, 이다 (ida) se transforma in  
입니다(imnida).
 Pentru a conjuga 이다 (ida) se foloseste forma de dictionar 이다 (ida) inlaturandu-se terminatia (da), rezultand radacina verbului (i). La radacina (i) se adauga expresia ㅂ니다  (mnida), pentru nivelul formal politicos de conversatie.

Exemplu:
다 -> +ㅂ니다->입니다
  ida    ->    i +  mnida ->   imnida

Ø  Expresia ㅂ니다(mnida)/ 습니다(seumnida) este folosita pentru  a conjuga verbe la timpul prezent, la nivel formal politicos.
Pentru radacinile verbelor terminate in vocala se adauga ㅂ니다(mnida), iar pentru radacinile verbelor terminate in consoana se adauga  습니다(seumnida)

 Exemplu:
다 ->+ㅂ니다 --> 입니다   (a fi)
  ida --> i   +mnida  -->    imnida

  -->    radacina verbului
Meokda --> meok
    + 습니다 --> 먹습니다 ( a mânca)
Meok+ seumnida --> meokseumnida

Ø  Particula (neun)/ (eun) desemneaza subiectul sau topicul ( tema) propozitiei. Se alipeste unui substantiv sau pronume care este subiectul propozitiei.
Particula 는(neun) se alipeste cuvintelor terminate in vocala, iar particula 은(eun), celor  terminate in consoana.

Exemplu:
저는 윤설 입니다-->Eu  sunt Yunseol. /(cat despre mine, eu sunt Yunsol) 
Jeo-neun Yunseol imnida.

Pronumele  저는 (jeo-neun) se poate omite.

Exemplu:
윤설 입니다. -> Eu sunt Yunseol.
Yunseol imnida.


Ø  Expresia  안녕하세요? (Annyeonghaseyo?) se traduce literal “Esti in pace?”, dar se traduce cu “Ce mai faci?” sau “Buna ziua”, sau “Esti bine?”. Se foloseste dimineata , la pranz si seara, pentru a saluta la nivel formal politicos.

Ø Expresia 안녕하십니까? (Annyeonghasimnikka?) se foloseste pentru a ne adresa superiorilor ( unui profesor, sef) fiind la nivel formal de politete.

Ø  Expresia 안녕 (Annyeong) se traduce cu “Buna”, sau “Salut”, “Pa” si se foloseste la nivel informal sau intim, intre persoane cunoscute, de aceeasi varsta sau din familie.

Ø  Expresia  처음 븹겠습니다(Cheoeum boepgessseubnida) se traduce literal “Va intalnesc pentru prima data”, dar se traduce cu “ Imi pare bine sa va cunosc”, atunci cand facem cunostinta cu cineva pentru prima data.


212 comentarii:

 1. Unde se pot asculta aceste propozitii?
  Icoana de casetofon de pe pagina nu functioneaza,cel putin nu la mine.
  Explicatiile gramaticale sunt perfecte, multumesc mult

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. deci vezi caseta cu linile de la sunete dai play si daca nu merge poate nu ai dat sonorul daca ai dat sonorul tare si nu merge da setari dar e scurt sunetul sar putea sa ai probleme deci reparati boxele sau sunetul hei daca sunt fata nu pot sa repar calculator am decat sapte ani daca va pacaleste calculatorul cu ora acum este ora doua47 mie misa intmplat sa ma pacaleasca de cateva ori astazi a eu sunt alex de fapt alexandra andreea vasile sunt din bucuresti sectorul patru vreau sa postati mai mult vreau sa vorbesc mai mult cu voi va plac mult foarte mult va iubesc foarte foarte foarte muuuuulttt va iubesc foarte mult paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   Ștergere
 2. Deocamdata nu pot introduce fisier audio in post-uri. Player-ul e pentru muzica coreeana.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am introdus si audio in postare. Acum poti asculta dialogul in limba coreeana. Succes!

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna, am citit referirea la scrierea orizontala si verticala. Sunt ambele forme uzuale in corea sau nu? Asta imi da un pic bataie de cap, in moment incerc sa recunosc literele si silabele, dar daca se scriu odata orizontal si odata vertical va fi si mai greu pentru mine.Inca ceva, particula "neun" care marcheaza subiectul, se foloseste totdeauna la subiecte?
  La lista cu vocale si consoane, ati putea da citeva exemple? Cum ar fi:b/p la inceputul cuvantului se va pronunta "P"( si un exemplu sau doua de cuvinte)... si asa mai departe.
  Cred ca mi-ar fi mai usor.
  Alta intrebare( imi cer scuze daca intreb prea multe),am incercat sa copiez lista cu semnele pentru cuvinte(litere, silabe) dar cind introduc ce am copiat primesc numai zerouri sau asa ceva. Exista o modalitate cumva?
  Multumesc foarte mult.
  O zi buna.

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna! ma bucur ca vizitezi blogul si voi incerca sa-ti raspund in limita posibilitatilor. In primul rand, nu pot spune ca sunt un as in limba coreeana, si eu invat la fel ca tine, dar voi incerca sa te lamuresc cat voi putea. Scrierea pe verticala e mai putin folosita, dar nu exclusa. Se foloseste de obicei scrierea pe orizontala.
  Particula "neun/eun" se foloseste INTOTDEAUNA pentru a marca subiectul. In limba coreeana exista particule specializate pt a exprima diferite functii sintactice. In lectia viitoare voi prezenta particulele pentru complementul direct.
  Pronuntia vocalelor si consoanelor am incercat s-o redau cat mai clar, dar voi reveni asupra acestui subiect cu mai multe lamuriri si exemple si poate si cu un suport audio.
  Nerecunoasterea literelor coreene s-ar putea datora faptului ca nu ai setat pe limba coreeana documentul, nu stiu sigur. Eu am incercat sa copiez si le recunoaste. depinde si de versiunea word pe care o ai. Mult succes!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar am si eu o intrebare unde se poate gasi alfabetul coreean ? Adica eu as vrea sa invat si cum sar scrie...

   Ștergere
  2. incearca un video clip de pe youtube si scrie alfabetul coreean video gata bine

   Ștergere
 6. Annyeonghaseyo?

  Ma bucur foarte mult ca ai timp pentru a posta si pentru a ne explica noua incepatorilor intr-ale limbii coreene, taina acestei frumoase limbi.
  Am inceput sa invat limba coreeana din posturile tale si pot sa spun ca am ajuns sa scriu, sa descifrez si sa inteleg alfabetul Hangeul intr-un timp foarte scurt.Voi continua prin a studia lectiile postate de tine iar daca pe viitor voi avea intrebari nu voi ezita sa ti le adrezez.
  Apreciez ceea ce faci, tine-o tot asa!
  Gamsahamnida!

  RăspundețiȘtergere
 7. Annyeong! Ma bucur sa vad ca ceea ce fac le este de folos altora. Tocmai de dragul limbii coreene m-am gandit sa impartasesc si altora ceea ce stiu eu, iar pe viitor sper sa pot oferi cunostinte cat de clare si corecte celor iubitori de limba coreeana. Spor la invatat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersi ca ai facut siteul!!Eu si prietena mea suntem mari fane Super Junior si neam decis sa invatam coreeana

   Ștergere
 8. Buna!
  sunt foarte foarte fericita ca lumea are si alte idei ptr limbi!
  Ma bucur foarte mult ca ati deschis blogul!
  Va sunt recunoscatoare!
  Ana, 11 ani

  RăspundețiȘtergere
 9. Buna! Ma bucur ca esti interesata de limbi la o varsta asa frageda. Spor la invatat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. haha...:)) si eu lafel:P...dar JiJi SAN....tu sti si romana si coreeana???

   Ștergere
  2. De ce intrebi? Ti se pare ceva iesit din comun ca cineva sa stie limba romana si o alta limba? Nu ti se pare normal sa stii limba ta materna? Apropo, se scrie "tu stii" cu doi de - i.

   Ștergere
  3. eeeeeeee...Atunci:: Domnule Marin Gheorghe..am gresit si eu..ca ma grabesc sa scriu..dar..::: Ţi...ieşit , că , să ,ştie , română , şi ,...........Eu nu am zis nimic de scrisul dv. ....Apropo, mersi (la noi aprope totul se scrie prescurtat) , mersi ca citesti asta acum si ca(VAI CÂT AI SCRIS SUS!!!!!!!!) , la noi se scrie si : bine=bn multumesc=mersi=ms ...... de aceea noi gresim cand scriem mai ales ca scriem toti ca fulgeru....PS :)) I loVe KoReeA!!Multumesc iar ca ati citit asta!!!

   Ștergere
  4. Eu vorbeam de reguli gramaticale, nu de diacritice.

   Ștergere
  5. Uhu ce dulce ai fost:))=)) bine ok...lasa!asta e! Mai gresim si noi ;)

   Ștergere
  6. Ea a crezut ca esti coreean, nu ti.ai dat seama ? :)))

   Ștergere
 10. Annyeoghasimnikka? Camelia imnida.Iti multumesc pentru tot ce faci pentru noi,aseara am aflat de acest blog si acum doar citesc urmand sa ma apuc de invatat.Mi se pare cam grea limba coreana dar interesanta,te rog sa ne ajuti in continuare.
  Kamsahamnida.

  RăspundețiȘtergere
 11. Buna!. Eu am descoperit ca imi place limba coreana cand am urmarit serialul acela legendele palatului: concubina regelui si mam indragostit de ea. Insa sunt in clasa a 8a si am examenele si trebuie sa o las dupa (din pacate). Iti multumesc ca ai deschis acest blog si sper ca voi reusi sa invat coreana. De unde esti btw?

  RăspundețiȘtergere
 12. Salut! Sunt Odeta si as avea si eu o intrebare. Am inceput de ieri sa buchisesc la alfabetul hangul si din ceea ce explici mai sus imnida se scrie cu "ㅂ" care se citeste "m" avand in vedere ca urmatorul caracter in cuvant e ㄴ (plus ca e la sfarsit de silaba) .
  Avand in vedere aceasta regula, mi se pare cuidat ca "multumesc" Gamsahamnida se scrie cu ㅁin loc de ㅂ avand in vedere ca al doilea "m" din cuvant e urmat de "n". Poti sa ma lamuresti de ce regula de mai sus nu se aplica si aici.

  Mersi!

  RăspundețiȘtergere
 13. Hei,Alisia imnida.Ma bucur ca ati deschis blogul :)..Prima oara am vrut sa invat limba japoneza..dar serialele coreene mi'au schimbat parerea..:P.

  RăspundețiȘtergere
 14. Buna ziua,acest curs este fantastic.Vreau sa va spun ca ideea de a face un curs online in limba coreeana a fost cea mai buna alegere.Am 14 ani si sunt foarte fericit ca pot invata aceasta limba.

  RăspundețiȘtergere
 15. dece nu imi arata si literele in coreeana
  imi apar doar niste casute goale

  RăspundețiȘtergere
 16. s-ar putea din cauza browser-ului. incearca firefox sau googlecrome

  RăspundețiȘtergere
 17. felicitari pentru ideea de a face cursuri si pentru limba romana , te-am gasit de abia acum, dupa ce am tot incercat cu lectii din engleza... sunt incantata de ceea ce ai facut si pot sa spun ca, desi abia am inceput, deja ma simt confortabil cu multe notiuni de pronuntie si scriere. succes!

  RăspundețiȘtergere
 18. Eu ascult SNSD si de aia m-am apucat sa invat coreeana

  RăspundețiȘtergere
 19. Hello,Star imnida! Imi place mult ca ati deschis acest blog , vreau foarte mult sa invat aceasta limba , Gamsahamnida! Cred !

  RăspundețiȘtergere
 20. Hei Salut! la mine de ce nu apare literele in coreeana???!:((:((:((

  RăspundețiȘtergere
 21. buna!eu urmaresc cateva filme coreene sh de atuncy m-am indragostit de limba sh tara o yubesc ascult muzica coreana sh incerc sa invat despre coreea

  RăspundețiȘtergere
 22. F. frumos. Ma bucur ca mai sunt oameni pasionati de limbi straine. Mai ales de coreeana. :)

  Daniela

  RăspundețiȘtergere
 23. buna.....si eu de asemenea am pasiunea de a ma uita la filme coreene.....vas recomanda...The muzical, dream high si heartstrings......sunt cele mai tari filme am si plans la ele......este super tare blogul...si abea astept sa invat putina coreeana......

  RăspundețiȘtergere
 24. buna tuturor....probabil ca majoritatea dintre noi, de la serialele coreene ni se trage, eu cel putin sunt lipit de televizor cand ruleaza cele istorice...Jumong, The Duo, The Iron King, King Gwanggaeto...etc....nu inteleg eu multe din limba coreeana, asta e clar, sau aproape deloc acum, dar nu se scrie de sus in jos si de la dreapta la stanga...lamuriti-ma va rog....sunt foarte hatarat sa invat limba coreeana.Pacat ca nu sunt scoli private cu aceste cursuri si in provincie!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Limba coreeana foloseste scrierea de la stanga la dreapta, ca si limba romana.Mai multe detalii despre alfabetul coreean Hangul si scriere gasesti la lectia SCRIEREA HANGUL. Mult succes!

   Ștergere
  2. da ai dreptate doru si eu ma ui :)
   apropo si pe mine ma cheama o asa ;)

   Ștergere
 25. Hi!~....Am vizitat acest blog si mi se pare foarte util pentru incepatori...
  Am invatat cum sa ma prezint dar exista o mica problema ..
  Nu stiu intrebarile de genu....:"Cum te cheama?"..."Cati ani ai?"...
  ....in coreeana....chiar daca stiu raspunsurile...nu stiu intrebarile...:d;)...o zi buna ! n_n...

  RăspundețiȘtergere
 26. Heiii . .
  E buna lectiaaa,si inteleg dar am o mica problema.
  Nu imi apar caracterele si nu stiu ce sa mai fac ca sa imi apara . Daca ma poate ajuta cineva,va rog .:D
  Am cautat atat de mult si daca nu am caracterele nu pot invata deloc limba. . .
  Sper ca ma poate ajuta cineva,va rog . :D

  RăspundețiȘtergere
 27. Schimba browser-ul. S-ar putea sa fie din cauza browser-ului. Eu n-am probleme cu vizualizarea literelor coreene.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar tu ce browser folosesti? Daca nu te superi ca intreb...

   Ștergere
  2. Firefox, googlecrome, explorer. Eu n-am probleme cu vizualizarea caracterelor. poate depinde de ce versiune ai.

   Ștergere
 28. Sunt asa de bucuroasa ca am gasit lectii de coreeana aici ! Multumesc ca depui acest efort ! Eu am 14 ani si sunt pasionata de Coreea de 3 ani .

  RăspundețiȘtergere
 29. Eu am o problema . Am toate browserele dar nici unul nu imi arata literele din alfabet ci doar patratele

  RăspundețiȘtergere
 30. Buna! Eu sunt noua aici dar imi place limba coreeana si filmele coreene de asemenea. Am incercat sa invat cate ceva dar m-am impotmolit la scrierea unor nume. Ex: Cum se scrie in coreeana silaba LA din DanieLA si MarceLA? Mai exact cum se scriu aceste nume? Si nu am gasit nicaieri consoanele "F" si "V" in coreeana. Cum se scriu Felicia, Vali, Vlad?
  Imi place site-ul si e foarte util pentru incepatori.
  Mult succes in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 31. DANIELA- 다니에라
  MARCELA- 마르체라 (MAREUCHELA-pronuntat MARÎCELA)
  FELICIA- 페리치아( PELICHIA- pronuntat PELICIA)
  VALI- 바리 (BALI)
  VLAD- 브라드 (BEURADEU-pronuntat BÎRADÎ)
  In coreeana nu exista consoanele F, V, Z. Ele sunt inlocuite cu consoane care redau aproximativ sunetul.Astfel, pentru F se foloseste P, iar pentru V se foloseste B. Poate pronuntia o sa ti se para ciudata, dar numele straine trebuie adaptate pronuntiei coreene.
  Pentru consoana R si L se foloseste litera ㄹ.

  RăspundețiȘtergere
 32. Multumesc pentru raspuns!
  In ceea ce priveste L la care se foloseste litera ㄹ, din explicaţiile privin pronuntia, vezi lectia introductiva, am inteles ca el nu se pronunta L decat in pozitie finala, iar in silaba LA (라) nu are pozitie finala, deci s-ar pronunta RA!!!
  De asemenea, inteleg ca in coreeana nu prea intalnim 2 consoane alaturate in aceeasi silaba, vezi GA-BRI-E-LA. Silaba BRI s-ar scrie 브리, adica 가브리ㅐ라 (GABRIELA)? Multumiri anticipate.

  RăspundețiȘtergere
 33. Regula de citire pentru ㄹ se aplica doar in coreeana. Pentru transcrierea numelor straine, neexistand doua litere distincte pentru L si R, se foloseste aceeasi litera, adica ㄹ. Daca silaba contine doua consoane consecutive, prima consoana se combina cu vocala 으. Silabele constituite dintr-o vocala in lb romana se transcriu impreuna cu consoana ㅇ.
  Exemple:

  GA-BRI-E-LA devine 가브리에라(GA-BEU-RI-E-RA)

  O alta observatie ar fi ca in limbile asiatice nu se face distinctia intre T si D, R si L, P si B.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc foarte mult pentru explicatii!
   Sa aveti o zi foarte buna!

   Ștergere
 34. Referitor la numele MARCELA, eu l-as scrie asa: 말체라 (MAR-CHE-LA)
  si nu 마르체라 (MA-REU-CHE-LA).
  Ce parere aveti? E gresit?

  RăspundețiȘtergere
 35. Buna seara!

  As dori sa cumpar pentru cineva un dictionar corean-roman mai cuprinzator, dar nu am gasit pana acum. La edituri sunt integrate in cursuri cu fond lexical minimal,dictionare de calatorie, etc. Altele sunt online. Ma puteti ajuta in acest sens ? Orice raspuns pozitiv e binevenit la adresa vladanastasiu@yahoo.com

  Multumiri anticipate!

  Vlad A.

  RăspundețiȘtergere
 36. Din pacate, limba coreeana nu e foarte raspandita in Romania precum japoneza sau chineza. Nu exista nici cursuri nici dictionare si nici ghiduri de conversatie, din cate am vazut eu. Doar in engleza gasesti dictionare, online.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. I love your blog so much!You are a genius!Thank you for all your help.Kisses!

   Ștergere
 37. By the way,my name is Daria!Nice to meet you!

  RăspundețiȘtergere
 38. aigoo,
  "nice to meet you" se traduce "mannaso bangapseumnida"!
  pentru cei care vor sa stie sigur....

  RăspundețiȘtergere
 39. Oare ce inseamna Jo Ri Sum?

  RăspundețiȘtergere
 40. Annyeong ^^...Eu sunt Teodora si ma bucur enorm ca ai facut acest sit. Am 16 ani si sunt pasionata de aceasta limba de aproape 6 ani si de atunci caut un dictionar, sit sau orice de unde as putea sa invat limba, dar fara nici un rezultat. Eu vreu ca in viitor sa imi creez o cariera acolo.Am descoperit aceasta tara,limba, prin intermediul muzicii... iti multumesc...nae kamsa ^^

  RăspundețiȘtergere
 41. buna :* mulumim pt ceea ce faci dar eu nu prea am ineles gramatica ca acolo intre semnele alea era o cuie postal si un ceas dar e bine si asa mi e cam greu a nu nu siu semnele . da mi si mie un si te de unde pot sa le iau . Mulumesc mult

  RăspundețiȘtergere
 42. Annyeong!Eu sunt Gabriela si ma bucur ca ai timp sa ne inveti coreeana.Imi place mult aceasta limba vreau sa invat atat de bine coreeana incat sa vorbesc cursiv.Eu as vrea sa imi creez o cariera in Coreea.Oricum,iti multumesc din suflet pentu timpul depus pentu noi.

  RăspundețiȘtergere
 43. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Annyeonghaseyo!jeo-neun yowon imnida!
   as vrea sa intreb:yowon se citeste iouon.asta inseamna ca e ca in engleza w=u?
   ps:mersi de recomandare dora!
   dora mi-a recomandat sa ma uit in acest site

   Ștergere
 44. sunt pasionata de limba coreana am aflat de ea nu demult si mi se pare interesanta mam saturat de engleza si franceza am vrut sa incerc ceva nou!!!

  RăspundețiȘtergere
 45. christy spunea6 iunie 2012, 01:34

  Mihaela,otike arra seo?Miannata,cibunun odi-nde?Ceybal marre-ba!
  Ce alfabet e ala,doar cateva propozitii usoare.Sa fim seriosi.
  De cand am intrat pe acest site,mai rau m-am inposmolit din cauza la cum se scrie cuvintele.Mie mi-a fost foarte usor sa invat de la televizor,e mai simplu sa scrii exact asa cum se pronunta.
  De asta l-am rugat pe Jiji sa posteze alfabetul pe site pentru ca vreau sa invat sa si scriu,cu toate ca e cam greu.
  Christy-Slatina.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mihaela are dreptate. Trebuie sa inveti sa scrii ca sa inveti o limba straina. Asa dupa ureche, e coreeana de balta. Ce ai scris tu aici e foarte ciudat. De exemplu, transcrierea cuvintelor ARRA SEO este ARASEO, MIANNATA este MIANHADA, CEYBAL este CHEBAL. Fiecare alege cum vrea sa invete: dupa ureche sau gramatical.

   Ștergere
 46. Annyeong,hyomnim!
  N-am spus ca vreau sa invat dupa ureche cum spui tu,am spus ca vreau sa invat,ce vrei,vrei sa le invat pe toate intr-o zi?
  Ce am scris mai sus,am scris si eu asa cum am putut,ce daca nu e scris corect nu se intelege?
  Te rog frumos sa nu te superi pentru ceea ce am scris,da?
  Christy-Slatina

  RăspundețiȘtergere
 47. Annyeong!Nu ma supar, stai linistit. Daca vrei sa inveti, trebuie s-o iei cu inceputul, adica cu SCRIEREA HANGUL. In aceasta lectie gasesti regulile de scriere in lb coreeana. Restul e usor. Spor la invatat!

  RăspundețiȘtergere
 48. Tot eu sunt,vrei te rog sa-mi spui si mie ce site sa caut muzica coreeana?
  Imi place foarte mult sa ascult muzica coreeana.Deja ascultai de 2ori melodia:''Jo-jo''(my jo-jo,yes jo-jo)-SHINEE,cand facu-i pauza la ''taramul dintre vanturi".Si as vrea sa-mi spui cum se scrie "noapte buna",ca am uitat,si nu stau acum sa mai caut prin caiet.
  Te rog sa-mi raspunzi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 안녕히 주무세요 !- NOAPTE BUNA!
   CAUTA PE YOUTUBE SAU CU GOOGLE MUZICA COREEANA.

   Ștergere
 49. buna as vrea sa incerc sa studiez aceasta limba este ft complicata?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Depinde.Daca ai inclinatie pt limbi si cunosti gramatica limbii romane e usor, daca habar n-ai de gramatica, eu zic ca e f greu.

   Ștergere
 50. trebuia sa incepi cu ceva mai usor si sa pui cum se pronunta:P

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai usor de atat ce vrei? Ai reguli de pronuntie la lectia introductiva. Oricum ai transcriere la fiecare propozitie, inveti cum se pronunta unele litere sau diftongi si o sa stii sa pronunti. Usor. Nu?

   Ștergere
 51. christy.george(Park Sun Jong)11 iunie 2012, 12:47

  Nu inteleg la ce te referi!De obicei trebuie sa inveti sa scrii,pe urma o sa-ti fie mai usor.Ai sa vezi pe urma ca am dreptate.Nu fa aceeasi prostie ca si mine,eu invatasem de la televizor,de la seriale sa vorbesc ,dar nu e chiar asa de bine,pt ca te inveti numai cu pronuntia,iar apoi cand vrei sa i-ei lectii,nu mai stii nimic pt ca te-n curci din cauza scrierii.Asa eram si eu la inceput.
  Nici acum nu stiu exact cum se scrie corect,dar ma invatai cat de cat cu scrierea in koreana(HANGUL).Deja incepui sa-mi scriu si eu ctva propozitii,si nu e greu,numai ca trebuie sa stii si putina gramatica,altfel e cam greu.
  Nici eu nu sunt brava la gramatica

  RăspundețiȘtergere
 52. HYEONGNIM-forma corecta.
  Da, despre acele greseli este vorba.
  "Poate ca o-i mai fi gresit"- Poate ca oi mai fi gresit. Nu desparti verbul cu cratima cand il conjugi, la niciun timp.
  "nu scrisai bine"- NU SCRISEI BINE.
  "ma-i rasfoii" -MAI RASFOII. Se desparte M-AI cand e vorba de un verb la perfectul compus: M-AI VAZUT, M-AI SUNAT, M-AI INTREBAT etc, unde M este pronumele personal (pe mine, m) iar AI este verbul auxiliar A AVEA, de aceea facem despartirea lor prin cratima, au functii diferite. Intelegi ce-ti spun?
  La ce fotografii te referi? Nu toti sunt pasionati de Coreea sau lb coreeana. asta e! Nu putem fi pe placul tuturor. Probabil ca daca as fi scris despre Guta si alti manelisti le-ar fi placut.
  SPOR LA INVATAT

  RăspundețiȘtergere
 53. Buna Jiji-San... Sunt Maria din Bucuresti. Am 12 ani.Din clasa a 4 a ma uit la serale coreene si mereu ma intrebam : "Oare cum e sa stii sa vorbesti aceasta limba frumoasa si interesanta?" mama sa tot interesat, dar nu a gasit nicaieri in bucuresti -nu momentan- un profesor de coreeana, dar acum, prin seit-ul tau sunt sigura ca voi putea invata regulile de baza a acestei limbi.Iti multumesk din tot sufletul! :) ;)

  RăspundețiȘtergere
 54. *s-a (tot eu maria sunt) :D

  RăspundețiȘtergere
 55. christy.george(Park Sun Jong)14 iunie 2012, 10:21

  Annyeong,hyeong!
  Boae ha?Bakku seo?
  Vrei te rog sa-mi scrii in kr aceste strofe?Incercai la mine si nu merge sa schimb tastatura pe kr!vezi ca scriu doar cum se pronunta,nu stau acum sa ma gandesc,la cum se scrie.
  "nuni marroto,kyuncia nayo,
  sumi macioto,kyuncia nayo,
  hanbon mankute olsul itamion,
  nenna motociu suhi tamion...

  neiga holma nado kyurio heya?
  nummuri mate suhi nayo...?"

  RăspundețiȘtergere
 56. Annyeong! Nu prea am timp sa raspund la fiecare mesaj. Iar transcrierea eu zic s-o faci tu. asa mai exersezi si te obisnuiesti cu alfabetul:-) cauta titlul cantecului pe net. s-ar putea sa gasesti versurile in coreeana. o seara buna!

  RăspundețiȘtergere
 57. christy.george(Park Sun Jong)16 iunie 2012, 11:21

  Arata,araso!Stii astazi am avut o zi incarcata.Tocmai sustinuram o actiune,impreuna cu clasa si cu elevii liceului nostru,la ECOLOGIE pt examenul de saptamana viitoare.Uita-te te rog pe net,pe OLT Tv,ca ai sa vezi actiunea pe care o facuram,prima data stransaram gunoaiele din imprejurimile facultatii,adica prin padure.Asta si consta actiunea,sa aratam tuturor ca trebuie sa avem si grija de mediul care ne inconjoara.Pe urma la ora 13,fusaram la cinema,unde avu loc desfasurarea simpoziomului ECOLOGIA VERDEetc,vezi pe OLT TV la stiri,uita-te te rog.

  RăspundețiȘtergere
 58. sallz=] prietena mea adora coreeana..asha ca m'am hotarat sa incep sa invatz shi eu...mi s'a parut GREEEU la inceput da nu e chiar asha :P

  RăspundețiȘtergere
 59. Buna seara! Am inceput de curand sa invat coreeana si am unele probleme cu scrierea, as vrea daca puteti sa ma ajutati putin.
  vocalele pe verticala sunt de exemplu : 에 , iar cele pe orizontala ㅡ;
  ㅚ? Mulltumesc!

  RăspundețiȘtergere
 60. ㅚ este un diftong si se comporta ca o vocala verticala, adica la dreapta consoanei.
  에(e) este vocala verticala se pune la dreapta consoanei
  ㅡ (eu) vocala orizontala se pune sub consoana

  RăspundețiȘtergere
 61. Multumesc enor de mult pentru acesr site ,am invatat mai multa coreeana ,stiu pronunta mult mai bine cuvintale ,sa va spun sincer prima data am vrut sa invat italiana dar dupa ce am vazut filmul "Razboinicul" miam schimbat total parerea .COREEA e o tara nemaipomenita cu niste oameni extraordinari ,cu o istorie bogata ,ceva ce nu poti sa uiti .Parerea mea e ca ar trbui sa raspandim si in tara noastra aceasta limba minunata .E doar parerea mea......... gamsahamnida!

  RăspundețiȘtergere
 62. JiJi San tu de unde ai invatat coreana?
  Imi poti spune te rog?

  RăspundețiȘtergere
 63. christy.george(Park Sun Jong)24 iunie 2012, 12:44

  Hyung,sper ca nu ai uitat sa postezi lunile anului si zilele saptamanii!Aaa,si sa postezi si niste propozitii cu:"maine","poimaine","peste 2...3 saptamani"etc,as vrea sa stiu si chestiile astea.
  Acum trebuie sa ai timp sa postezi cat mai multe,deja o sa intri si tu in vacanta!

  RăspundețiȘtergere
 64. Timp nu prea o sa am deoarece voi pleca din tara.O sa incerc sa postez o lectie cu adv de timp, zilele sapt, lunile anului.

  RăspundețiȘtergere
 65. christy.george(Park Sun Jong)24 iunie 2012, 13:28

  Unde anume pleci?Cumva la Seoul?

  RăspundețiȘtergere
 66. christy.george(Park Sun Jong)24 iunie 2012, 13:35

  Asa crezi?Nu ma comport deloc ca niciun piccolo bambino,daca asta crezi.
  Doar te intreb si eu ,ce dumnezeu!

  RăspundețiȘtergere
 67. christy.george(Park Sun Jong)24 iunie 2012, 13:52

  Aaa!!!Pai nu ti-am cerut mess-ul ca sa putem comunica si nu ai vrut?

  RăspundețiȘtergere
 68. christy.george(Park Sun Jong)24 iunie 2012, 21:23

  Gumao,hyung!
  Te mai intrebam ceva aseara,dar n-am mai putut sta mai mult de ora 12.
  Daca mai stateam in fata laptopului,nu ma mai trezeam astazi de vreme,si ce faceam pierdeam examenul.AAA,apropo,azi avusai la "english" cu toate ca nu-mi place limba,dar oricum luai 10.
  Cand voi termina examenele peste2 saptamani,iti promit ca imi voi schimba windows-ul,prea ma cam incurcat "LINUXUL"ala,c-am fost eu prost si mam luat dupa unchimio,dar acum imi bag windows7,asa voi putea sta de vorba cu tine pe mess!
  In legatura cu portugheza,tu stii sa vorbesti cat de cat?
  Sa nu-mi spui ca daca stii franceza,gata e la fel de usor si cu ptgheza ca n-as prea crede,nici macar nu prea se aseamana cu spaniola!
  Da intr-adevar este o limba,cum s-ar spune imprumutata din italiana si spaniola,dar pe mine ma inebuneste pronuntia,decat sa invat ptgheza,mai bine as invata japoneza!
  In fine,fiecare are placerile lui de a invata ce vrea!
  '

  RăspundețiȘtergere
 69. buna!vreau si eu sa invat cat mai repede limba coreeana..as vrea sa ajung prin Coreea cat de curand,dar mam gandit mai intai sa ma apuc sa invat limba.cautand pe net,am dat de site`ul pe care ai prezentat tu lectiile...dar ce ma chinui sa inteleg...in tabele,la rubrica de transcriere..nu poti pune si spatiu intre cuvinte?ma chinui foarte mult pana sa imi dau seama...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu inteleg la ce te referi. Cuvintele transcrise din coreeana sunt despartite prin spatiu. Daca ti se par prea lungi, asta e, nu pot sa le fac mai scurte pentru tine ;-)

   Ștergere
 70. christy.george(Park Sun Jong)25 iunie 2012, 12:41

  Annyeong,hyeong!
  Ce faci,urmaresti serialul"RAZBOINICUL"?
  Urmarii si eu putin din el,pana la ultima reclama.Foarte frumos,imi place serialul la nebunie,mai ales melodiile din serial!Stateam in fata televizorului de nu ma mai deslipeam,dar nu pot sa mai stau pt ca eu urmaresc "te iubesc la infinit",de-abia am ajuns la ep.21.
  O sa urmaresc si eu serialul acesta,deja l-am programat pe data de 26 septembrie,numai ca pe net e luat sub denumirea de"LUPTATORUL BAEK DONG SOO"!

  RăspundețiȘtergere
 71. Salut , am cautat mult si vam gasit , va multumesc pentru ca ati creeat acest site , am sa incep sa invat ce ati scris aici , ca numesc Robert si am 12 ani...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. eu urmaream mult filmele coreene si ii tot auveam zicand imnida si ma tot gandeam de ce , acum am gasit raspunsul

   Ștergere
 72. oare cum vine o lectie saptamana?

  RăspundețiȘtergere
 73. buna eu sunt alina am gasit blogul tau si vroiam sa stiu daca tu esti coreean sau romin a si daca dai si lectii in particular ar fi ok astept un raspuns pe id meu angell_dark85@yahoo.com multumesc mult

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna! Nu sunt coreean, sunt roman. Nu ofer lectii in particular pentru ca si eu invat tot acum. Spor la invatat!

   Ștergere
  2. alina vrei sa spui roman nu ?

   Ștergere
 74. christy.george(Park Sun Jong)2 iulie 2012, 13:21

  Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 75. christy.george(Park Sun Jong)3 iulie 2012, 12:49

  Annyeong,hyeong!
  De ce nu intri pe mess?Spune-mi o ora,cand stai in fata calculatorului,si intra si pe mess!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din pacate, nu pot intra pe mess pentru ca sunt plecat in Portugalia si nu am internet la dispozitie. Peste doua luni cand ma intorc vom vorbi atunci.

   Ștergere
 76. Annyeong!...Eu am sa merg in Coreea..si vreau sa-ti multumesc ca ai facut ecest blog...nici bani nu trebuie sa mai platesc pentru lectii......Gomawo!. Pentru mine Coreea..inseamna tot <3!Sunt Betty si am 12 ani !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Annyeong!! Stii, si pe prietena mea o cheama Betty, si tot 12 ani are!! Peste 2 ani plecam in Korea. Ea ma stie ca KeyRa (KR).
   Ce lume mica!!

   Ștergere
 77. fara suparare ces chestiile alea de la exempe(desenele acelea)?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu sunt desene. Probabil asa iti vede browser-ul literele coreene.

   Ștergere
 78. christy.george(Park Sun Jong)6 iulie 2012, 09:13

  Aaa,mianhe,hyeong!Acum observai ca mi-ai raspuns mai sus.
  Dar apropo,cum de acum ai intrat pe net?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Merg din cand in cand la net sa verific mail-ul. e cam scump aici ora de internet.

   Ștergere
 79. Salut! Am inceput sa invat coreeana din intamplare...imi spunea o prietena care tot urmareste blogul tau...si am cautat si eu si uite ca am gasit. O singura intrebare am... As vrea sa schimb limba in coreeana din control panel...dar culmea ca nu imi apare. Tu ce limba folosesti? ( de ex ca sa scrii in word. )

  RăspundețiȘtergere
 80. christy.george(Park Sun Jong)7 iulie 2012, 07:12

  Salut,Alex!Ti-as raspunde eu,dar nu stiu exact cum iti apare tie,si n-am cum sa te ajut.Uite nici eu nu stiu cum sa schimb tastatura din romana in koreana,asta pentru ca eu nu am windows,am LINUX(UBUNTU 12.04).Asta pt ca ma-m luat dupa un unchi de-al meu,a zis ca e mai bun programul asta,si are dreptate,pe asta toate sunt pe(moca)gratis,indiferent pe ce site intri,si driverele la fel cand l-am instalat,si-a cautat el toate programele.Si mai e un lucru bun la el:asta nu se viruseaza niciodata,e ANTIVIRUS.Singurul lucru care nu-mi place la el,este ca are toate programele altfel(denumirea difera fata de windows),si inca o chestie:cand intru pe mess,cu greu pot sa ma deconectez,asta pt ca ma inregistreaza,la fel si cu sorumea.Nu stiu e ceva ciudat la el.As fi vrut sa-mi schimb sist.de oper,dar nu pot pt ca am licenta pe el.
  Asa,sa trecem la coreeana.Tu ai invatat alfabetul,de vrei sa-ti schimbi tast.pe coreeana?Uite,eu am fost in sesiune(examene)timp de o luna,si deja trebuie sa o iau din nou cu alfabetul.Nu spun ca nu mai stiu nimic,spun doar ca am cam uitat cum sa scriu propozitiile in ordine.Degeaba stii cum se scrie literele,daca nu stii si din gramatica,adica in functie si de fraza.Si eu as fi vrut sa-i scriu lui"hyeongnim-Jiji San"dar nu stiu cum sa schimb tast.in kr.Aaa,oricum cu greu iti poate raspunde Jiji,pt ca e plecat in Portugalia,uite-te mai sus ca a spus ca pleaca la Lisabona,eu stiam deja,si am vazut si poze cu el,facute acum o saptamana,stii ce frumos e,pe unde a fost el,nici nu-ti imaginezi ce peisaje frumoase,etc.Le-am vazut pe facebook.
  ANNYEONGHI GYESEYO!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca daca nu mi-a raspuns Jiji-San mi-a raspuns altcineva!;). Da am vazut comentariul cu Portugalia si inteleg. Nu pot sa oblig pe nimeni sa-mi raspunda pe moment...Oricum, mersi mult de ajutor!;) Annyeonghi gyeseyo!

   Ștergere
 81. christy.george(Park Sun Jong)9 iulie 2012, 07:23

  Annyeong,Alex!Daca tii naparat sa-ti spuna cum sa schimbi tst.pe coreeana,intra pe ultima lectie mi se pare,ca ai sa gasesti raspunsul,la comentarii.Stiu cum este,cand nu poti sa schimbi tst...kr,multi au avut problema cu chestia asta,cauta ca s-ar putea sa gasesti raspunsul chiar de la Jiji,pt ca le-a explicat cum sa faca sa schimbe...
  Te-am mai intrebat,si te intreb si acum,tu te descurci cat de cat cu coreeana?
  Si cu alfabetul?

  RăspundețiȘtergere
 82. Ce inseamna J-ul ala de la Geonganghaseyo

  RăspundețiȘtergere
 83. Annyeong.Jeo-neun ramona imida.Cheoeum boepgessseumida.Annyeonghi gyeseyo.........sper ca am scris bine .:d de mult caut sa invat coreeana ...iar acum multumita tie pot sa invat .Gamsahamnida.Annyeonghi-gyseyo.:D

  RăspundețiȘtergere
 84. Annyeong.Jeo-neun ramona imida.cheoeum boepgessseumida.sper ca am scris bine .de mult caut sa invat coreeana ,iar accum multumita tie o sa reusesc sa invat.Gomsahamnida.Annyeonghi gyseyo

  RăspundețiȘtergere
 85. Salut JIJI-SAN!Am o intrebare.Cat timp ti-a luat sa inveti limba coreeana?

  RăspundețiȘtergere
 86. buna ma numesc ANA JIJI-SAN unde ai invatat limba coreeana

  RăspundețiȘtergere
 87. Buna.Esti foarte explicit in comentarii,felicitari.Insa am si eu o problema:| cum pot scrie si eu cu patratelele acelea care sunt incadrate caracterele lor?:( La mine nu merge:(( si nici nu stiu cum sa aflu.Explica-mi si mie te rog frumos ca vreau si eu sa scriu cu caractere:((:((:((:((:((

  RăspundețiȘtergere
 88. nu vezi caracterele coreene si iti apar patrate goale? nu stiu la ce patrate te referi.

  RăspundețiȘtergere
 89. Nu imi apare nici un caracter in nici un patratel. La asta ma refer:(. Si eu vreau sa scriu asa cu caracterele in patratele. Ma poti ajuta cu un program sau ceva?:(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daca nu poti vizualiza literele din dialog e de vina browserul.schimba cu chrome, firefox.

   Ștergere
 90. 윤설 입니다 La asta am dat un copy - paste.Dar vreau sa stiu cum pot scrie asa...la asta ma refer eu de cand te-am intrebat prima data.....si de asta sunt dezamagita:(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ca sa inveti sa scrii asa, trebuie mai intai sa inveti lectia cu scrierea HANGUL. acolo este explicat destul de clar modul de aranjare al vocalelor si consoanelor. iar pe calculator trebuie doar sa setezi tastaura pe lb coreeana. am explicat pe undeva in primele lectii, nu mai stiu. cauta ca vei gasi raspuns la nelamuririle tale.

   Ștergere
 91. Sau cum ai scris tu de exemplu in lectia 2...asa imi doresc foarte mult sa invat sa scriu:(

  RăspundețiȘtergere
 92. Buna ^^ poti sa imi traduci si mie un text din romana in coreeana ? Te rog frumos,nu am incredere in Google Translate ^^

  RăspundețiȘtergere
 93. Buna ziua` ! Eu sunt Elena`, am 13 ani si sunt din Botosani . Iubesc Coreea de Sud enorm de mult . Va apreciez pentru faptul ca stiti aceasta limba si ca va impartasiti cunostintele cu noi , cei care dorim si cautam sa invetam limba coreana . Este minunat ca un om ca dumnevoastra , care stie limba franceza , coreeana , si sunteti profesor de geografie si franceza , isi face timp pentru` acest blog` !
  Aveti scoala , facultati , diplome si altele care trebuie respectate ! Inca odata multumesc mult . Eu invat de una singura coreeana si engleza . Bineinteles , am in programa scolara , engleza . Si rudele mele ma incurajeazasa sa prind bursa in Seul . As vrea sa devin regizor , pacat pentru` talentul de care mi-au spus multi ca il am . Dumnevoastra ce parere aveti ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. BUNA ELENA
   am vazut ca esti din Botosani si eu sint din Botosani poate ne intilnim in luna lui decembrie sa vorbin de limba coreeana, sa ne cunoastem. Te rog sa imi raspunzi daca vrei sa ne intilnim.

   Ștergere
 94. K Drama...K pop...K Wave ...K Madness...cam astea sunt etapele parcurse de mine pana in prezent, situatie pe care nu mi-am prefigurat-o nici macar in vis...Cert este ca , in ceea ce ma priveste , K Wave-ul si-a atins tintele, de vreme ce am dezvoltat o pasiune ( de care nici eu nu incetez sa ma minunez =)) )pentru tot ceea ce are legatura cu aceasta tara si acest exceptional popor. De luni de zile incerc sa-mi explic , printre multe altele, atractivitatea limbii lor ( sonoritate, ritm, frazare...), uimitor pt. mine fiind ca as resimti o imensa frustrare daca intr-o zi nu as auzi-o vorbindu-se; de aceea , ori vizionez celebrele lor filme ori rulez cd-urile pe care am stocat piese muzicale sau pur-si -simplu dialoguri din filmele pe care le iubesc...Acum am descoperit acest Blog ( absolut intamplator si in conditiile in care dimineata, si mai ales intr-o zi de luni, nu stiu sa mai fi fost vreodata in fata calculatorului...)! Imi place enorm ceea ce am gasit aici ( de la simpla imagine a actorului meu preferat - de la care a cam pornit totul, asociata autorului, pana la modul -aproape farmaceutic- in care sunt organizate si redactate textele)!Voi sta mult pe aici , fiindu-mi clar ca de la faza vizionari, auditii si inconjurarea cu obiecte made in Korea trebuie sa trec la ..next level...Va multumesc, DOMNULE MARIN GHEORGHE !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca iti sunt de folos lectiile mele. Sunt uimit cati pasionati de Coreea sunt in Romania. De fapt, cred ca acest val coreean a cuprins toata lumea in ultimul timp. Ai dreptate, muzica, serialele, toate sunt minunate. Si eu tot de la seriale am dobandit aceasta pasiune pt lb coreeana. Mult succes la invatat!

   Ștergere
  2. Buna ziua. De cateva minute am descoperit acest blog, am citit prima lectie si apoi am inceput sa citesc comentariile vizitatorilor/pasionatilor de Coreea. M-am oprit sa scriu si eu aici pentru ca si eu sunt uimita sa vad, nu cati pasionati de Coreea sunt la noi ci mai ales cat de mult tineret incearca sa invete limba si scrierea coreeana. Si eu m-am apucat sa invat coreeana singura, acum cautam niste cursuri si am dat peste blogul dvs. Mi se pare ca faceti o treaba minunata, mai ales ca o faceti concomitent cu studierea acestei limbi care mie mi se pare deosebit de frumoasa. M-am indragostit de Coreea la inceputul anului 2010, de atunci urmaresc "n" seriale, la tv sau online, gatesc mancare coreeana, ascult muzica ... sunt facinata de Coreea. Ma tem sa nu va fi plictisit deja, sper ca blogul dvs. sa imi fie de mare folos. Inca o data, FELICITARI pentru initiativa si pentru munca depusa!

   Numai bine,

   In-na

   Ștergere
 95. 9 0ctombrie...Hangeul Day - ziua in care se celebreaza crearea unui uimitor alfabet ! Ma asteptam sa gasesc aici potop de comment-uri pe aceasta tema... nici pe Facebook, unde iubitoarele K posteaza tot poze cu pisici si imagini kitch (cu fluturi, inimioare ...etc) avand la baza poze ale unor superbe staruri Hallyu...Oricum, unui stiutor in materie de Hangeul,asa cum sunteti Dv., domnule Marin Gheorghe, eu trebuie sa-i transmit un mare LA MULTI ANI !^:)^

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vad ca esti foarte documentata. Sincer, nu stiam de Ziua Hangeul. LA MULTI ANI! :-)

   Ștergere
  2. Buna seara!
   Imi cer scuze de deranj, ma numesc Anna!
   Va multumesc din suflet pentru acest site, sunt foarte bucuroasa ca am gasit acest site si voi putea sa invat coreana.
   Multumesc foarte mult

   Ștergere
 96. Buna seara. Si eu sunt pasionata de tot ce tine de Coreea (limba, filme, muzica...etc). Faceti o treaba foarte buna. Lectiile sunt foarte explicite, si le poate intelege oricine. Acum imi este mult mai usor sa invat limba coreeana. Pe langa ceilalti vizitatori ai blogului, eu sunt o ajumma, si ma bucur sa vad ca niste copii, doresc sa invete ceva folositor.Leomu KAMSAHAPNIDA :)

  RăspundețiȘtergere
 97. 무ㅜㅛ대ㅜ홈ㄴ됴ㅐ. ㅡㅑㅣ디ㅣㅁ ㅑㅠㅜㅑㅇㅁ. Annyeonghaseyo! Mirela imnida! Ma bucura ca am gasit acest site. Am 14 ani si vreau sa invat coreeana. Am devenit fascinata de aceasta de cand am vazut serialul "Legendele palatului: Printul Jumong". Mi-am setat tastatura sa scriu in coreeana dar ceea ce mi-a iesit nu stiu daca e bine. La inceputul comentariului am incercat sa scriu cu tastatura setate pe coreeana dar u cred ca e bine. Tu ce crezi? ㅎㅁㅎㅁㄴ모뮤ㅜㅑㅇㅁ!

  RăspundețiȘtergere
 98. Buna ! Ma bucur ca am gasit acest site si ca o sa pot sa invat limba coreeana, dar am o mica problema : Nu pot sa vad semnele din coreeana , ci vad niste patratele. Ce trebuie sa fac ?

  RăspundețiȘtergere
 99. Nu reusesc sa invat limba coreeana.Ma inervez la culmea.

  RăspundețiȘtergere
 100. si eu vreau sa invat sa scriu in coreana dar stiu sa imi scriu doar numele

  RăspundețiȘtergere
 101. -Annyeonghaseyo jeo-neun Mareengoseu Keureeseuteoeenga.
  -Gasahamnida ngaee songap.
  -Koa eusneengeeeohneun.
  Nu ştiu dacă am scris bine dar măcar am încercat. :)

  RăspundețiȘtergere
 102. buna...sunt noua pe aici si deabia ast sa invat coreeana...a uit la serialele coreene cu mare drag...unele cum usoare le stiu:d dar sa scriu...nu stiu niciun cuv...sper sa invat..chiar as vrea...si chiar as fii bucuroasa dk mi.ar iesi!!!! ms ca ne inveti coreeana...:) :) :)

  RăspundețiȘtergere
 103. Pentru ca dintre impatimitii K ( gasiti de mine pe net intr-un an de cautari ) sunteti persoana pentru care am un urias respect, va doresc ca noul an 2013 sa va daruiasca sanatate, iubire , pretuirea celor din jur si ( de ce nu ?) o magnifica vacanta in...Tara Diminetilor Linistite ( sincer...o meritati din plin ) ;LA MULTI ANI ,JIJI- SAN !%%-

  RăspundețiȘtergere
 104. Buna!!! Am vizualizat lectile dumneavoastra de coreana si imi place foarte mult aceasta limba. Am vazut multe seriale coreene si am inceput sa studiez si eu aceasta limba frumoasa. Va multumesc pentru lectii si va urez un An Nou plin de reusite, bucurii si multe evenimente frumoase. La multi ani!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cati ani ai si eu invat coreeana hopa ! mie dor de catelul meu !

   Ștergere
 105. Buna !imi cer scuze daca deranjez , imi doresc enorm sa invat limba coreeana ,te rog ajuta-ma e dorinta mea sa stiu coreeana , id meu este randunicaneagra@yahoo.com,iti multumesc din suflet..

  RăspundețiȘtergere
 106. Buna.. as vrea sa stiu si eu ce inseamna "dang si neu ni chae geul eo tteo ke ha neun ji mol la". Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 107. nu e asa de grea limba doar trebuie sa fii atent .......................daca le zic lu astea de la sc nici nu stie ce-i aia:)

  RăspundețiȘtergere
 108. Buna. Am o intrebare. De ce in expresia 처음 븹겠습니다 subiectul este 처음 in loc de 저는 , adica cu particula 는 in loc de 음 ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna. Confunzi 처음(cheoeum) cu 저는(jeo-neun). 처음(cheoeum)inseamna "prima data", iar 저는(jeo-neun) este pronumele de pers I sg 저(jeo-eu) insotit de particula tematica 는(neun)care marcheaza tema propozitiei. Asa cum am explicat mai sus, expresia 처음 븹겠습니다(cheoeum boepkesseumnida)inseamna mot-a-mot "va intalnesc pentru prima data". Sper ca ai inteles acum. Succes in continuare!

   Ștergere
  2. Buna!..Nu stiu daca am sa pun intrebarea corecta dar de ce se pune la toate prenumele mai multe cuvinte in plus?de exemplu : MARCELA- 마르체라 (MAREUCHELA-pronuntat MARÎCELA) scuza-ma te rog daca pare prosteasca intrebarea dar chiar mi se pare ciudat..adica stiu ca unele vocale se traduc cu yeo sau eu., mai am o singura intrebare prosteasca..de ce se pune :"eu"sau "ch" adica ce vrea sa insemne?..oh si scuze de intrebarile acestea stupide dar chiar sunt curioasa...

   Maria.15.

   Ștergere
 109. Atunci cand transcriem nume straine in coreeana, trebuie sa facem corespondenta sunetelor din limba straina in lb coreeana.
  in cazul numelui MARCELA, observi ca exista doua consoane una dupa alta, R si C. in coreeana, orice consoana trebuie urmmata de o vocala, din aceasta cauza am adaugat vocala "EU" dupa litera R, iar litera "ch" reda sunetul din grupul romanesc "ce". Sper ca ai inteles.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si cum procedam daca sunt 3 consoane care urmeaza una dupa cealalta intr-un nume?

   Ștergere
  2. la fel. Adaugi vocala"eu" dupa fiecare cosoana .
   exeplu:
   CONSTANTIN= CO-NEU-SEU-TAN-TI-NEU

   Ștergere
 110. poti invata orice de aici

  RăspundețiȘtergere
 111. Buna . Cum se spune la Georgiana in coreeana si cum se pronunta ? :D

  RăspundețiȘtergere
 112. va multumesc multa ca ati creat acest bog...ca pot invata (oarecum) coreeana...

  RăspundețiȘtergere
 113. buna sunt anca am 14 ani si imi plac tare mult filmele coeene dar si limba dar nu prea inteleg ce sunt cu patratelele
  imi puteti spune si mie???

  RăspundețiȘtergere
 114. Daca vezi patratele goale in loc de litere coreene, ai probleme cu browser-ul sau versiunea de windows. schimba browserul cu chrome sau firefox.

  RăspundețiȘtergere
 115. Buna ma numesc,Daiana incerc sa invat coreeana dar este foarte grea care este smecheria imi place un cantaret de acolo se numeste Eunhyuk. Dar nu inteleg nimic am incercat sa invat alfabetul dar dupaceia in trun cuvant literele se schimba nu inteleg nimik? Explicatimi va rog.^_^

  RăspundețiȘtergere
 116. Annyeong! Poti te rog sa-mi spui ce inseamna asta: 올ㅋ? Gamsahamnida :D

  RăspundețiȘtergere
 117. Multumesc mult ca ai creeat acest blog. Eu mereu cautam sa invat limba coreeana, sau macar cateva cuvinte, dar niciodata nu gaseam, sau daca gaseam, erau in engleza. In orice caz, iti mai multumesc inca o data ca ai ales sa ne inveti si pe noi coreeana. Eu una sunt foarte uimita de faptul ca tu stii si coreeana si romana, pentru ca sunt limbi destul de diferite, iar gramatica si toate cele sunt destul de complicate. Te rog continua cu lectii! Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 118. Este minunat cand cineva se gandeste si la altii . Va multumesc mult ca v-ati facut timp sa ne invatati tainele limbii coreene . Va sunt recunoscatoare .

  RăspundețiȘtergere
 119. Buna ziua,

  Este minunat sa vad cat de multi oameni sunt interesati sa studieze limba coreeana. Spun aceasta pentru ca este o limba minunata.
  As vrea sa va intreb daca organizati cursuri particulare, in grup sau individual? Daca da, va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile.
  Va multumesc si felicitari pentru ceea ce faceti.

  Va doresc o zi buna!

  RăspundețiȘtergere
 120. Buna. Nu organizez cursuri nici in grup nici particular. Nu sunt prof de coreeana, eu doar postez ce invat eu si cand am timp.

  RăspundețiȘtergere
 121. Buna ziua,

  In primul rand va multumesc pentru raspuns. Mai am o singura intrebare: cunoasteti pe cineva care este organizeaza cursuri in individual sau particular?

  Va doresc o zi buna!

  RăspundețiȘtergere
 122. Buna ziua,

  In primul rand imi cer scuze pentru mesajul anterior postat...probleme cu calculatorul. Cred ca a obosit si trebuie reprogramat.
  Mai am o singura intrebare: cunoasteti pe cineva care organizeaza cursuri particulare, individuale sau pe grupe?

  Va doresc o zi buna si va mutumesc mult pentru raspuns.

  RăspundețiȘtergere
 123. Stimate domnule Gheorghe,

  Multe felicitari pentru ceea ce faceti! Ajutorul dat de dumneavoastra pentru iubitorii culturii asiatice, in particular celor de limba coreeana, este extraordinar. Sunteti minunat!

  Cu respect,
  O fana a dumneavoastra

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru aceste cuvinte! O fac cu tot dragul, si ma bucurca va sunt de ajutor.

   Ștergere
 124. Buna! Am inceput si eu de cateva zile sa invat limba coreeana si mi se pare foatre interesanta si usoara . As vrea sa se fi facut coreeana in loc de franceza la scoala ... Nu suport franceza . Si iti multumesc mult pentru lectiile tale . :D^^

  RăspundețiȘtergere
 125. Buna , JIJI-SAN .numele meu este Viorina , am cautat mult pe net pana sa dau de tine,pe multe site dar nu inteleg nimic , tot este in engleza poate sunt eu mai proasta sau grea de cap.M-am uitat si pe Hangul dar sunt doar consoane si vocale te rog din suflet si cu lacrimi in ochii, acepta id meu de yahoo. sa ma ajuti sa inteleg .singurul meu vis depinde de tine .. id meu este randunicaneagra sincer.. esti ultima mea speranta .. multumesc din suflet .si felicitari pentru ceea ce faci

  RăspundețiȘtergere
 126. Buna JIJI-SAN numele meu este andreea si sunt un mare fan shinee si m-am decis sa invat si eu coreeana am cautat mai multe saituri dar l-am gasit pe al tau si imi place foarte mult limba coreeana imi placea daca se face la scoala si a-si vrea cat mai multa sa stiu, doar atata este sau mai ii din ea cred ca da eeu asa sper sa mai fie :((((( si a-si vrea sa stiu si eu ce vorbesc ei cand nu este tradus Gamsahamnida

  RăspundețiȘtergere
 127. Buna si salut tuturor, in special tie JIJI-SAN. Iti multumesc in numele meu si a tuturor celor interesati de Coreea si limba coreeana pentru ca ia facut acest minunat blog care a ajutat, ajuta si sper ca va ajuta in continuare multi romani care vor sa invete limba coreeana. Eu am inceput sa invat limba coreeana acum cateva zile si multumita lectiilor tale, in 2 zile deja am invatat sa scriu cu caractere coreene si sa citesc texte cu caractere coreene fara probleme, ceea ce ma ajuta pentru ca am cativa prieteni prin asia si incerc sa-mi fac mai multi prieteni pe acolo si asa imi v-a fi mult mai usor. Mai ascult si muzica coreeana ca imi place la nebunie, o ascult non-stop, si imi mai plac si serialele coreene. Asa ca sper ca vei continua sa publici aceste lectii care sunt de foarte mare ajutor.

  RăspundețiȘtergere
 128. Cum poti sa faci sa nu se mai vada patratelele...si sa se vada literele!? Gamasahamnida!

  RăspundețiȘtergere
 129. Din cate am vazut este o limba foarte complexa, cu o multime de exceptii si reguli.

  RăspundețiȘtergere
 130. Salut , pentru cei care vor sa vizioneze mai multe seriale coreene e un blog foarte fain numit :BLOGUL LUI ANIOLA.
  Asta in cazul in care vreti sa vizionati ....Multumesc! pentru ca ai depus efortul de a posta pe acest blog aceste lecti minunate .... Eu una am doar 14 ani si as vrea sa invat aceasta limba ...desi nu prea pot sa imi dau seama am sa ma stradui cat voi putea ... oricum Multumesc mult! Si iti urez spor in continuare in a contina cu acest blog !

  RăspundețiȘtergere
 131. Bună ziua, domnule Marin! Vreau să zic că sunt foarte pasionată de limba coreeană și îmi doresc mult să o pot vorbi cursiv. Însă nu prea am timp să stau pe Internet și să vizitez prea des blogul dumneavoastră, deși e util din câte văd. Mă rog, sunt clasa a XII-a și mai departe mă gândeam să merg la Facultatea de Limbi și Literaturi Orientale, secția coreeană și hindusă. Mă întrebam dacă știți...ar trebui să învăț limba respectivă dinainte sau o să încep totul de la zero? Ideea e că am căutat foarte mult și nu am găsit răspunsul...mă gândeam că ați putea ști. (și apropos, mi-a plăcut faza cu gramatica...nu că aș vrea să fiu răutăcioasă.). Aștept un răspuns dacă aveți timp, desigur. :) (Kim)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, Kim!
   Din cate stiu eu, nu trebuie sa inveti lb respectiva, dar trebuie sa dai examen la alte limbi straine (franceza, engleza) sau limba romana. Combinatia coreeana -hindusa nu cred ca e posibila. Limba coreeana se face la Cluj si Bucuresti. Poti opta pt limba A intre engleza, franceza, japoneza si limba B coreeana, hindusa, si alte limbi. Pt a doua limba cred ca se da examen la lb romana sau alta limba traina. Nu sunt f sigur, dar te poti informa la facultatea de limbi si literaturi straine. Mult succes!

   Ștergere
  2. Domnule Marin sunt invantata de blogul dvs.Mi s-a parut amuzanta partea cand o fata incerca sa va afle varsta.Putini oameni fac vrea ce faceti dvs.Ati strans o comoara in cer.GBY

   Ștergere
  3. CUM TE CHEAMA IN CE AN TEAI NASCUT EU IN DOO MI SASE TREI IANOARIE ORA ZECE JUMATE STAU IN BUCURESTI PAAAAAAAAAPAAA

   Ștergere
  4. MIE IMI PLACE SUS PANA LA CER SI SUS PE TOC E TARE NUU? E FOARTE TAARE ??? MIE MIE IMI PLACE SA STAU CU VOI PAAAAAAAAA

   Ștergere
 132. bu bu buna hei hei hei you OAMENI MEI YOU TARE YOU

  RăspundețiȘtergere
 133. JIJI SAN E ALTAU SIITUL NU STIAM NU?

  RăspundețiȘtergere
 134. Te numesti Marin Gheorghe si te intitulezi Jiji-San? Trebuia s-ti spui: "Joji"! ;)
  D ce nu se face limba coreeana si la Constanta?
  Poop! :*

  RăspundețiȘtergere
 135. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 136. anyohaseo acum am descoperit acest blog, cautam blogul lui aniola .am citit toate comentariile.voi citi si lectiile.va rog daca stiti ceva de blogul lui aniola raspundeti cat mai repede

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uite un un mesaj postat de Aniola pe facebook.

   "Dragii mei,
   Google a inchis contul tuturor editorilor acestui blog. De aceea am rezervat BlogulLuiAniola.ro si suntem nevoiti sa cerem ajutorul celor care doresc sa reconstruim site-ul. Daca nu se vor gasi aceste persoane interesate, vom renunta in totalitate la Blogul lui Aniola. Cei dispusi sa colaboreze cu BlogulLuiAniola.ro sunt anuntati de pe acum ca activitatea de editor nu implica o rasplata renumerata. Daca pe viitor se poate face trecerea si la partea renumerata, fiti siguri ca veti beneficia de ea.
   Pentru detalii, contactati-o pe Maria Radu la adresa de e-mail maria_dulcica87@yahoo.com, reprezentant marketing in cadrul echipei.
   Va transmit gandurile mele cele mai bune!
   Aniola."

   Ștergere
 137. Buna.De ceva timp caut un site de unde sa invat macar putin l.coreeana.Am devenit pasionata de aceasta limba urmarind serialele coreene,si nu doar de limba, dar de tot ce tine de cultura coreeana.Imi doresc foarte mult s-o invat, si cred voi incepe, datorita d-voastra care ati creat acest blog minunat.Multumesc foarte mult pentru ceea ce faceti.

  RăspundețiȘtergere
 138. Salut.Apreciez mult ce faceti.
  As vrea sa va intreb cum ati inceput sa invatati aceasta limba, adica singur sau la cursuri,ceva de genu?

  RăspundețiȘtergere
 139. salut ador limba coreeana si ma bucur ca ai postat aceste lectii acum pot invata am 15 ani si pot sa vb cu prietenii mei :)

  RăspundețiȘtergere
 140. Buna, de curand am inceput si eu sa urmaresc acest blog, si vreau sa intreb cum se scrie Flori , acest " f" imi cam da batai de cap,tinand cont ca sunt si un pic " grea de cap" . Help me! Kam-sa-ham-ni-da!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Litera F nu exista in coreeana. este redata cu ajutorul literei P.
   FLORI= PEURORI

   Ștergere
  2. Aaaaa. Multumesccc, acum am inteles de ce imi iesea mie acel "f " :)) :3

   Ștergere
 141. buna imi place acest blog abia astept sa invat coreean este minunata mai ales ca ne spun si cum se citesc cuvintele . :*

  RăspundețiȘtergere
 142. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 143. alfabetul coreean este sub forma unui tabel....?

  RăspundețiȘtergere
 144. Nu neaparat. Poti invata separat vocalele, apoi consoanele

  RăspundețiȘtergere